keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Omenahillot purkissa


Viime viikonloppuna minä (Ankku) pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni poimimaan omenoita kotipihan puusta. Voi sitä onnentunnetta! Kovin isoa satoa ei tälle syksyä saatu, johtuisikohan siitä, kun aika rankalla kädellä leikkasimme omenapuiden harottavia oksia keväällä. Osa omenoista oli kirpsakoita, ja päätin tehdä niistä hilloa. Talven kylminä, pimeinä iltoina on ihana nauttia kesän sadosta. Omenahillohan käy puuron päälle, maustamattoman jogurtin ja rahkan kanssa. Sitä voi käyttää myös leivonnassa, nauttia lettujen päällä tai tarjota juustojen kera. Käden ulottumattomiin puihin jäi vielä paljon omppuja, ja mietinkin, että voisin tehdä niistä jouluisempaa hilloa, johon lisäisin kanelia. 


Omenahillo

2,5 kg omenoita (soseena noin 2kg)
vettä
1 kg hillosokeria

Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat ja laita ne kattilaan pieneen määrään vettä (1-2dl). 
Keitä pehmeiksi. Survo soseeksi. Lisää hillosokeri ja vettä. Keitä sosetta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin. Pestyt tölkit voit laittaa 100 asteiseen uuniin sanomalehtipaperiin käärittynä ennen täyttöä. Puhdista tölkin reunat ja sulje. Koristele tölkit mieleisilläsi somisteilla. Minä tuunasin hillopurkit näillä ihanuuksilla.


Miten sinä olet maustanut omenahillon? Entäpä mitä muuta kirpeistä omenoista voisi tehdä?

Ompuntuoksuiset syysterveiset, 

2 kommenttia:

  1. Meillä ei omppupuita omasta takaa ole, mutta saaduista/salaa viedyistä omenoista saa erittäin herkullisia omenapiirakoita! :)
    Blogistani löytyykin "muutama" piirakkaohje! :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä käydä kurkkaamassa blogistasi piirakkaohjeet!

    VastaaPoista