tiistai 28. tammikuuta 2014

Ystävänpäivän rocky road Coloren tyttöjen tapaan


Ystävänpäivä lähenee vauhdilla. Me odotamme sitä kovasti, sillä perinteeksi yli 10 vuoden ajalta muodostunut ystäväpiirissä kiertävä illallinen on taas luvassa. Menut ja illallispaikat ovat vaihdelleet vuosien varrella, ja mitä ihanampia herkkuja olemme päässeet nauttimaan ja valmistamaan. 

Ystävänpäivä ei meillä Suomessa ole niin suuri ja kaupallinen juttu, mutta se on hyvä syy kokoontua yhteen ja nähdä kiireen ja arjen keskellä. Jos jollain pienellä lahjalla haluaa kaveria muistaa, ystävä ilostuu varmasti itsetehdystä herkusta, joka on kauniiseen purkkiin pakattu. 


Rocky road 

tummaa suklaata
maitosuklaata
suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja
daim-keksejä
mars-patukka
twix-patukka

Sulata suklaat (yhteensä 3 levyä) vesihauteessa hellalla tai mikrossa joko yhdessä tai erikseen. Lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan kerroksittain sulaa suklaata, pähkinöitä, keksimurua, vaahtokarkkeja ja pilkottuja suklaapatukoita. Rocky roadiin voit lisätä makusi mukaan eri suklaalaatuja, kuivattuja hedelmiä ja marjoja tai ihan mitä tahansa pähkinöitä.
Myös pilkotut lakunpalaset, pätkikset tai vaikkapa jogurttirusinat tuovat hauskaa särmää tähän herkkujen sekametelisoppaan.
Kun olet saanut vuokaan mieleisesi ainekset, nosta vuoka pakasteeseen. Voit kiinteyttää rocky roadin myös jääkaapissa, mutta siinä kestää kauemmin.
Kun seos on jähmettynyt, nosta leivinpaperin avulla rocky road leikkuulaudalle. Leikkaa siitä sopivan kokoisia palasia, ja pakkaa herkut purkkeihin tai kulhoon tarjolle. 
Tästä suklaamäärästä tulee noin viisi keskikokoista purkillista rocky roadia.





Tarjoilupurkeiksi sopii vanhat pestyt suolakurkku-, punajuuri- ja muut lasitölkit. Vanhat purnukat kannattaa keittää, että niistä poistuu mahdolliset etikkaiset tuoksut. Lasipurkkien somistukseen löytyy todella hyvin vinkkejä mm. Pinterestistä. Erilaisilla nauhoilla, washiteipeillä, kakkupapereilla ja pienillä kangaspaloilla pääset jo pitkälle.



Nauttikaa suklaaherkuista, ystävien seurasta ja aurinkoisista talvipäivistä!



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kuvia, nam! Tuollainen ystävänpäivän illallisperinne kuulostaa kyllä kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja täytyy sanoa, että ei tuo rocky road pahalle maistunut. Kun pöydällä on tuommonen purkki, niin sieltä tulee väkisinkin napsittua herkkupaloja suuhun. Ystävänpäivän illallisperinne on aivan huippujuttu. Meillä taitaa olla valokuviakin muistoja lähes joka vuodelta.

      Poista