tiistai 4. maaliskuuta 2014

Käsitöihin hurahtaneet


Me molemmat olemme jääneet koukkuun, nimittäin virkkuukoukkuun! Virkkaustöitä pyörii mielessä sitä vauhtia, ettei kädet ja pää pysy mukana. Isoäidinvilttimalleja katselemme Pinterestistä, blogeista, lehdistä ja Instagramista. Erityisesti Englannissa nämä peitot näyttävät olevan todella IN nyt. Tällä hetkellä Ankulla on työn alla perinteinen neliöpeitto (granny squares) ja Piipalla on tekeillä isoäidinraitapeitto (granny stripes). 


Piipa tilasi myös muutamia vuosia sitten Englannista Happy Harrisilta isoäidinpeiton, ja se kiersi ympäri maailmaa ennen kuin saapui Suomeen. Ilmeisesti Finland oli ollut hieman epäselvästi osoitteessa, ja peitto oli lähtenyt Englannista kohti Amerikkaa. No ihmeen kaupalla peitto kuitenkin löysi tiensä Piipalle. Suosittelemme teitä tutustumaan tuohon Happylovesrosie- sivustoon. Happy on aivan ihana persoona, ja hän on tehnyt meille myös tämän blogimme ilmeen. 

Kuvassa Piipan peitto, jonka hän tilasi Englannista

Tässä pari meidän lemppariblogia, joissa isoäidinpeittoja vilahtaa usein:






Peiton jälkeen voisi virkata vaikkapa maton, lippuviirinauhan tai tyynynpäällisen. Harmi, että virkkaamista hidastaa hieman työ, lapset, koirat ja jopa käden kipeytyminen välillä (ainakin Ankulla). No kaikki valmistuu aikanaan.  
Onko teissä, blogimme lukijat, käsityöintoilijoita? Ja etenkin virkkaamiseen hurahtaneita?

8 kommenttia:

  1. Kiitos ku kerroitte noista blogeista, kävin kurkkaan ja oli tosi herkullisia juttuja! Varsinki Zoen. Ostin viime kesänä virkkauskirjan ja opettelin uudestaan virkkaamaan. Nyt oon niin hurahtanu siihen että koko ajan on joku työ käsissä ja hirvee lista mitä haluisin tehä :D Virkkaan aina kun vaan ehin ja varsinki isoäidin neliöt on nyt in. Ei oo ongelmaa mitä tehä sillä aikaa ku oottaa lapsia harrastuksissa! Kotona ku ollaan aina varpasilleen ni tein myös mulle ja pikkutytölle 'barefoot sandals'it, mitkä lieneekään suomeksi. Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se vaara on tässä, että menee sitte koko kesälomakin virkatessa ;) Töissäkin monesti virkkaamme, kun on hiljaisempia hetkiä..

      Poista
  2. Täytyykin vinkata äidilleni noista blogeista. Hän on innokas virkkaaja. Teki viime keväänä isotädilleni Englantiin tosi ison peiton joka oli tehty isoäidinneliöistä. Se oli ihan mielettömän upea! Josko hän joskus meillekin tekisi sellaisen, sopisi hyvin keinutuolin päälle.
    Lisäksi äiti on virkannut ihanan maton vanhoista kankaista meidän pihahuussiin, tästä voi käydä katsomassa: http://nannenturinat.blogspot.fi/2013/09/saako-huussiin-muuttaa.html
    Ihanaa kevään odotusta!

    P.S. Mikä oli tuo ihana karvakuono joka yhdessä kuvassa vilahti?! <3 Tahtoisin lukea hänestäkin lisää!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin blogeihin olemme eksyneet Instagramin kautta. Pitääpä käydäkin heti katsomassa tuo pihahuussin matto. Karvakuono on Irma, sileäkarvainen kettuterrieri. Jahas, pitääpä laittaa korvan taakse juttuvinkkiä!

      Poista
  3. Täällä yksi virkattuihin peittoihin hurahtanut �� nytkin pari erilaista kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilenkin tuli virkattua monta monituista palaa lisää. Siitä se peitto pikkuhiljaa kasvaa.

      Poista
  4. Kiitos. Hieman on virkkuukoukku jo saanut levähtääkin, kun kevätaurinko paistaa niin ihanasti.

    Torkkupeitto tulee kyllä tarpeen näin keväälläkin. Siihen voi kietoutua vaikka pihatuoliin kahville kevätauringon lämmittäessä jo pikkusen.

    Oikein ihanaa kevättä sullekin!

    VastaaPoista
  5. Olen käsitöihin hurahtanut, valitettavasti taito ei innokkuuden kanssa kohtaa :) ja ohjeet ovat yleensä oikeakätisille ja vasenkätisen aivoni eivät niitä suostu helpolla ymmärtämään. Teidän virkkauksenne näyttävät kyllä upeilta ja ihanan värisiltä! Ehkä itsekin kaivan taas Virkkuri-kirjan esiin ja alan opettelemaan..

    www.lily.fi/blogit/ei-beigea

    VastaaPoista