torstai 26. maaliskuuta 2015

Helppo viirinauhaViirinauhat käy somisteeksi niin kotosalle kuin juhliinkin. Niissä voi olla lintuja (kuten tässä Ricen erikoisessa, mutta ah niin ihanassa!), erivärisiä tai kuvioisia kangasviirejä tai vaikkapa juhlasankarin nimi. Häissä taas viirissä morsiusparin pöydän luona voi lukea esimerkiksi Just married, Mr & Mrs tai Love. Näistä voi tietty vääntää myös suomenkielisiä versioita, jos se sopii paremmin häiden luonteeseen.


Meille Coloreen tuli uusimpien juttujen joukossa myyntiin näitä narukeriä. Näistähän keksis vaikka mitä kivaa askartelua, mutta ensimmäisenä halusin kokeilla käyttää sitä viirinauhaan. Ja lopputulos on tällainen:


Tein viiristä vuodenaikaan nähden ajankohtaisen eli lähestyvän pääsiäisen innoittamana käytin aika paljon keltasävyisiä tapetteja. 

Viirinauhaan tarvitset:

Kartonkia
Narua
Liimaa

Piirrä tapetteihin esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä renkaita ja leikkaa ne irti. Tein tähän nauhaan kaikkiaan 10 kpl pyöreitä "viirejä" eli tässä tapauksessa tapettipyörylöitä pitää leikata kaikkiaan 20kpl.
Piirrä samankokoisia ympyröitä myös kartonkiin. (Näitä tarvitset puolet vähemmän kuin tapettipyörylöitä)Liimaa kartonkipyörylä kiinni tapettipalan kääntöpuolelle. Yhdistä sitten tapettipalat kiinni nauhaan tasaisin välein liiman avulla. Viirin väliin on hyvä laittaa kartonki tukemaan kokonaisuutta, sillä tapetti yksistään on aika taipuisaa. Ja koska tapettiviiri on kaksipuoleinen, se näyttää kivalta ikkunalle ripustettuna sievien kuvioiden näkyessä myös ulospäin. Tätä askarrellessa mielessä oli jo esimerkiksi sellainen viiri, jossa tapettirenkaat olisi suurempia ja niiden keskelle voisi sitten tulostaa/taiteilla käsin jonkin tekstin. 3 kommenttia:

  1. Tykkääääään! ♥♥♥ Ja ihania noi linnut! Sitähän vois tehdä vaikka perhosistakin!!! ♥

    VastaaPoista
  2. Itellä ollu mielessä jo vuosikaudet, että sais tehtyä joskus kahdesta isommasta vanhasta ikkunasta sängyn päädyn.

    VastaaPoista