maanantai 28. syyskuuta 2015

Sisustukseni kulmakivet


Nyt vieraillaan Ankun kotona, ja esittelen teille talomme sisustuksen tärkeimmät palikat. Ne tärkeimmät jutut, jotka tällä hetkellä tuntuvat omimmilta ja tekevät meidän kodistamme meille kotoisan ja kutsuvan. Minusta ehdottoman tärkeää kodin sisustuksessa on juuri kotoisuus. Se nousee ehdottomasti ykköseksi kaikessa kotiin liittyvässä. Ei saa olla kliinistä tai toimistomaista. Eikä makuuhuone saa näyttää hotellihuoneelta. Meiltäkin löytyy valkoiset sohvanpäälliset (jotka ovat olleet jo vuosikausia sisustuslehtien joka kodin hitti), mutta eivät ne koirien ja 5- vuotiaan lapsen takia kauaa valkoisina pysy. 

1. VÄRIT

Värejä saa meillä olla. Itse asiassa pitää olla. Mitä suloisempi sekamelska niitä on, sen parempi.  
Eteisessä meillä on paloautonpunaiseksi maalatut paneelit ja korkealle kattoon nouseva Cowboy- tapetti sekä ruutuverhot. Joku huudahtaa varmasti järkytyksestä jo astuttuaan sisälle ja nähdessään eteisen. Mutta kolme vuotta asuttuamme tässä talossa, minä pidän eteisen tyylistä edelleen. Ja kauhulla odotan sitä päivää, kun eteisen remontti koittaa ja tapetit on revittävä seinältä. 

2. VANHA KOHTAA UUDEN

Rakastan vanhoja huonekaluja ja toivoisin, että niitä olisi kotonamme enemmän. Vanhat tavarat näkyvät enemmänkin käyttöastioina ja koristelautasina ja kehyksinä seinällä. Kaikki sisäovet ovat vanhoja peiliovia, joista on maalit rapsuteltu pois. Onneksi en itse joutunut tekemään sitä vaan joku aikaisempi omistaja on sen tehnyt. Vanhassa talossa (talomme on rakennettu noin 1930) kuuluu olla vanhat ikkunat. Olen joskus päästänytkin ilmoille lausahduksen: "Sitten kun nämä vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin, myös minä muutan muualle". Koska talo on museoviraston suojelukohde, ei ikkunoita saakaan vaihtaa uusiin. Onneksi. No se näkyy kyllä valitettavasti sähkölaskuissa. Kotoamme löytyy myös paljon uusia huonekaluja ja ihan sitä perus-Ikeaa, mitä varmasti lähes joka kodissa on. Vanhojen ja uusien juttujen sopusointu on tärkeää. En halua kotimme henkivän myöskään antiikkiliiketunnelmaa. Että kaikkien juttujen pitäisi olla vanhaa..

 


3. KITSCH

Jotenkin ihmeen kaupalla ihastun reissuilla ja kirppareilla erikoisiin mattoihin tai posliiniesineisiin. Tällä hetkellä kaikki kana-aiheiset viehättää erityisesti. Haikarat, riikinkukot, flamingot ja bambit, siinäpä ne tärkeimmät ötökät, joita sisustusesineistä saa löytyä! Mukavaa särmää söpöilyyn tuovat esimerkiksi pääkallot.
4. TAPETIT

Tapettien takia toivon, että talossamme olisi 100 huonetta. Ois niin ihanaa valita joka huoneeseen tapetti. Kolmisen vuotta sitten, kun muutimme tänne, tapetoimme aika lailla kaikki seinät. Joissakin huoneissa on tapetoitu vain yksi tehosteseinä. Mutta kylpyhuonetta lukuunottamatta joka huoneessa taitaa olla tapettia. Viime kesänä jouduimme tekemään remontin, jossa seiniin laitettiin lisäeristystä ja aika moni tapetti meni uusiksi. Mutta valitsin silti ne samat tapetit, jotka silloin kolme vuotta sitten, koska pidin niistä edelleen kovasti. 


Ompelu/vaatehuoneeni yhden seinän tapetoin tilkuilla. Pari iltaa siinä vierähti, mutta se on aivan ihana! Käytän mielelläni tapetteja myös pienemmille alueille. Iso vitriini, joka ei ollut ihan sitä ominta värimaailmaa, sai heti vinkeämmän ilmeen, kun tapetoin sen taustaseinän kukkatapetilla.


Tässäpä ne tärkeimmät, minun sisustustani määrittävät elementit. Miltä näyttää sinun silmään? Voisitko kuvitella asuvasi tämmösessä värien sekamelskassa? 8 kommenttia:

 1. Ihana! Juuri sopiva värien kirjo ja sekamelska minun silmääni. Ja paljon pieniä yksityiskohtia silmäiltäväksi. Tykkään ihan hirmuisesti!!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogiasi seuraavana tiedän kyllä, että meillä on hyvin samansuuntainen maku :)

   Poista
 2. Onpas kyllä kodikkaan näköistä! Monta ihanaa juttua bongasin; söpöjä pikkuesineitä, vitriini täynnä kaikkia astia kaunokaisia, vanha ovi, joutsen ja perhostaulut ja ja.. Kivan värikästä ja helposti voisin kuvitella asuvani värien sekamelskassa (itse asiassa onhan täällä omassakin kodissa jonkin verran väriä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin heti vierailulla blogissasi ja mikä ihana maatuskakokoelma! Siskoni Piipa kerää myös maatuskoja sekä Taalainmaan heppoja. Huikea kokoelma löytyy jo hänen keittiönsä seinältä. Ja valitettavasti siinä tahtoo käydä niin, että jos maatuskan jossain bongaan, niin ostan sen siskolle lahjaksi, vaikka itsekin niistä tykkään :)
   -Ankku-

   Poista
 3. Ihanan värisiä juttuja! NAMSKIS!!! Kivaa ja värikylläistä syksyä sinne teille! ♥

  VastaaPoista
 4. Teillä on aivan ihana koti! Kyllä elämässä saa ja pitääkin olla väriä. Ihailen läppärin ruudun takaa joitain vaaleita ja avaria kotejakin, mutta omaan kotiin ei sellainen vaan sovi. Eläköön iloinen värien sekamelska!

  VastaaPoista
 5. Niinpä, väriä pitää olla! Onhan niissä avarissa kodeissa se hyvä puoli, että on helppo siivota ;) -Ankku-

  VastaaPoista