keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Jouluiset kuppikakut



Jouluiset kuppikakut


Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1,5-2 dl tomusokeria
pari riviä valkosuklaata raastettuna

Koristeeksi pieniä piparkakkuja

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset. Pese appelsiini hyvin, ja raasta kuori kuivien aineiden sekaan. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat rikki, ja lisää maito. Lisää lopuksi munamaitoseos ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokiin, ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää tuorejuusto sekä tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää raastettu valkosuklaa ja sekoita.

Pursota täyte keoksi kuppikakun päälle. Lisää koristeeksi vielä pieni piparkakku jokaiseen. 
Näihin vuokiin sain taikinasta 9 kuppikakkua. Vuoan koosta riippuen taikinasta tulee 6-12 leivonnaista.

Jouluisia kuppikakku- ja herkkuvuokia löydät Coloren valikoimasta

Tavallisiin leivonnaisiin saa helposti jouluisen säväyksen lisäämällä sesonkiin kuuluvia mausteita, suklaita, marjoja tai hedelmiä. Näitä kuppikakkuja leipoessa, mielessä olivat jo piparkakkusuklaalla maustetut muffinssit. Myös luumuhillolla tai karpaloilla saisi ihanaa joulun makua leivonnaisiin.

Joko sinä olet leiponut torttuja, piparkakkuja tai muita joulun ajan herkkuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti