torstai 23. lokakuuta 2014

Halloween


Lähestyvä Halloween ja Ricen syötävät silmäkoristeet inspiroivat meitä leipomaan: lopputuloksena erittäin mehevät kurpitsamuffinssit. Näitä suosittelemme!


Kurpitsaiset Halloween-kuppikakut
2 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1 dl hienoa sokeria
3 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
n. 3 dl kurpitsasosetta
1,5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1/2 dl kermaa

Valmista kurpitsasose seuraavalla tavalla: Lohko kurpitsa, kaiva siemenet pois lusikalla ja laita lohkot uunipellille. Paista lohkoja 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Pehmennyt kurpitsa irtoaa helposti kuorestaan lusikalla. Pyöräytä se sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhoihin mausteet ja lisää munasokerivaahtoon. Lisää sekaan myös jäähtynyt kurpitsasose, sulatettu voi ja lopuksi kerma. Taikinasta tulee 12 pienehköä muffinssia. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen koristelua.

Kuorrute:
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1-2 dl tomusokeria

 Vatkaa kerma tujakaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja haluamasi määrä sokeria (riippuen siitä kuinka makeaa kuorrutuksesta haluat) ja vatkaa tasaiseksi. 
Pursotuspussia apuna käyttäen koristele muffinssit. Lisää silmäkoristeet kuorrutteen päälle. 

 


Silmäkoristeet käyvät myös cake popsien koristeluun. Miss Étoilen leivontavuoat ihastuttavat leipojaa kerta toisensa jälkeen, sillä ne pysyvät muodossaan uunissa.


Hopearaitaiset leivontavuoat löydät täältä. Mustat paperikuuset taas luuraavat täällä. Koristesilmiä voi shoppailla tästä. Hauskat sähköjohdon näköiset pillit löytyvät täältä.

Halloween-aiheisissa leivonnaisissa on mukava revitellä höpöillä jutuilla, ja lapset osallistuvat innolla koristeluun.



Hauskaa Halloweenia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti